Posi-Palkin tilaajana olet ensimmäisenä yhteydessä Posi-Palkkien valmistajakumppaneihimme. Palkkeja tuotetaan ympäri Suomen, mutta millainen on itse valmistusprosessi? Pitkäaikaisen kumppanimme Valwood Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Valkeinen raottaa Posi-Palkin tuotantotehtaan ovia ja kertoo, kuinka Posi-Palkki valmistetaan ja toimitetaan juuri sinulle.

1. Se parempi välipohja yhdellä tarjouksella

Posi-Palkin hankinta käynnistyy, kun vastaanotamme tilauksesi. Tarjouksesi tehdään Posi-Palkin tulevan kiinnitystavan, lattioiden kuormien, huonejärjestyksen sekä muiden mahdollisten välipohjaan vaikuttavien tekijöiden perusteella.

Posi-Palkki-tarjouksesi sisältö riippuu valmistajasta, mutta voit olla varma, että tarjouksesi sisältää aina palkkijaot ja -mallit. Suunnittelija valitsee palkkijaon rakenteellisen kantavuuden perusteella. Tarjouksen teon yhteydessä palkkijako arvioidaan, mutta lopullisessa suunnittelussa arvio voi vielä tarkentua muutamalla palkilla rakennelaskelmien perusteella.

Palkkien valmistaja tarjoaa palkit yleensä kokonais- tai metrihinnalla. Metriperusteiset hinnoittelut tehdään palkkijaon perusteella.

Suurin osa toimituksista sisältää myös palkkien asennuksiin suunnitellut palkkikengät, kiinnikkeet sekä mahdolliset erikoispalkit kuten LVL- ja kaisapalkit.

 

2. Posi-Palkin suunnitelma vastaa varmasti rakennesuunnitelman tarpeisiin

Kun olet hyväksynyt tarjouksen, tulevan välipohjasi tiedot välitetään rakennusuunnitteluun MiTekille, joka tekee välipohjasi lopullisen suunnitelman. Mitä aikaisemmassa vaiheessa rakennuksen suunnitteluprosessia sisällytät Posi-Palkin rakennesuunnittelemaasi, sitä kattavammin saat palkin hyödyt käyttöösi. Posi-Palkki vapauttaa muun muassa huonejärjestyksen suunnittelua, millä voi olla suuri merkitys rakennuksen käytettävyyteen.

Ennen kuin suunnitelma välitetään tuotantoon, suunnitelman pitävyys varmistetaan vielä kerran rakennesuunnittelijaltasi.

 

3. Tuotanto esivalmistelee Posi-Palkin asennusvalmiiksi

Ylhäältä tuettavan Posi-Palkin asennusnopeus on välipohjaratkaisuista ylivoimainen. Kaikki Posi-Palkit tehdään kohteen yksilöllisten mittojen mukaan, jolloin palkit ovat nopeita asentaa ja hävikin määrä on nolla. Näin loppulaskuun ei varmasti sisälly mitään ylimääräistä.

Tehtaassa Posi-Palkin osat katkotaan valmiiksi, jonka jälkeen osat puristetaan Posi-Palkki-puristimella. Palkkiin varatut Posi-raudat liitetään palkkiin ja mukaan lisätään mahdolliset suunnitelman mukaiset erikoistuet. Esimerkiksi kaisapalkkia voidaan käyttää porrasaukon reunojen tukemiseen. Jokaiselle Valwoodin Posi-Palkille tehdään myös värähtelymitoitus.

 

4. Optimoimme kuljetuksen työmaasi aikataulujen mukaan

Pakkaamme Posi-Palkkisi muovipakkauksiin, jotka suojaavat palkkeja säärasitukselta. Aukaistessasi muovin löydät paketista kaiken, mitä tarvitset välipohjan asentamiseen: palkin, kiinnikkeet, palkkikengät ja muut erityisratkaisut. Pakkauksessa toimitetaan myös viimeisin asennussuunnitelma, jolla varmistetaan, että palkki tulee varmasti asennettua oikein.

Valmiit Posi-Palkit toimitetaan työmaallesi sovittuna ajankohtana, jotta työmaa-arki ei häiriinny ja Posi-Palkin varastointi työmaalla minimoitaisiin.

 

5. Posi-Palkin taattua laatua tuotesertifioinnilla

Koska haluamme taata sinulle mahdollisimman toimivan välipohjan, pidämme tarkasti silmällä Posi-Palkkien valmistuksen laatua. Sisäisen kehitystyön lisäksi Posi-Palkkien tuotantoketjuihin tehdään kahdesti vuodessa ulkoinen laaduntarkastus. Näin varmistamme, että prosessimme pysyvät mahdollisimman toimivina, laadukkaina ja yhdenmukaisina.

 

Lue lisää Posi-Palkista ja aloita oman välipohjasi suunnittelu heti!

>> Sinua voisi kiinnostaa myös: 5 vinkkiä, kuinka säästät kustannuksissa oikeilla rakenneratkaisuilla

LET’S BUILD THINGS BETTER.