Posi-Palkki tarjoaa uuden omakotitalon omistajalle hyötyjä aina rakennusvaiheesta pitkäaikaiseen asumiseen asti. Posi-Palkin hankinta edellyttää ennakointia sekä asennuksen tarkkuuta. Lue rakennesuunnittelijamme Ville Lindénin vinkit, kuinka saat Posi-Palkista parhaan mahdollisen hyödyn irti!

 

Suunnittelun vapautta, välipohjaan piilotettuja asennuksia sekä tukeva ja hiljainen välipohja – Posi-Palkki helpottaa omakotitalon suunnittelua vieden sen laadun aivan uudelle tasolle.

Jotta Posi-Palkin ominaisuudet voitaisiin saada hyötykäyttöön, on omakotitaloa suunnittelevan hyvä kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin jo ennen työmaavaihetta sekä työmaalla itsessään.

 

Nauti kokonaissäästöistä ottamalla Posi-Palkki omakotitalon rakennusprosessiin jo hankesuunnitteluvaiheessa

Välipohjaratkaisuna Posi-Palkki on kiinteä osa talon rakennesuunnittelua. Posi-Palkki onkin omakotitalon kokonaistaloudellinen ratkaisu silloin, kun se otetaan talon suunnitteluprosessiin jo hankesuunnitteluvaiheessa. Pyydä siis urakoitsijaltasi tarjous Posi-Palkeilla toteutetusta talosta ja pyydä pääsuunnittelijaa huomioimaan Posi-Palkki ratkaisuissaan.

Posi-Palkki soveltuu valtaosaan rakenneratkaisuista. Rakennesuunnittelussa tulee määritellä välipohjan paksuus ja kantavat linjat, jotta Posi-Palkista voidaan suunnitella juuri sinun taloosi sopiva. Mitä aikaisemmin palkki saadaan mukaan suunnittelutyöhön, sitä tehokkaammin sitä todennäköisesti voidaan hyödyntää.

Suunnitteluvaiheessa on myös hyvä määritellä kaikki Posi-Palkkien sisään vedettävät johdot ja putket. Näin voidaan taata kaikkien tarvittavien asennusten mahtuminen Posi-Palkin sisään. IV- ja rakennesuunnittelijoilta saat apua putkien ja niiden reititysten määrittelyyn.

 

Kaisapalkki MiTek
Kaisapalkki jäykistää välipohjan tehden siitä myös hiljaisen.

 

Tilaa taloosi sopiva Posi-Palkki ajoissa

Jotta Posi-Palkki olisi käytössäsi juuri silloin kuin sitä tarvitset, kannattaa tilaus tehdä ajoissa. Osoita Posi-Palkin tarjouskyselyt ja hintatiedustelut suoraan palkkivalmistajille. Me MiTekilla suunnittelemme Posi-Palkkisi ja autamme teknisissä asioissa.

Posi-Palkin suunnittelu edellyttää tietoa talon kantavista linjoista sekä siitä, millainen välipohja taloon on tulossa: millainen rakenne siinä on? Tuleeko välipohjaan esimerkiksi jokin valurakenne?

Myös Posi-Palkin koko olisi hyvä tietää jo tilausta tehdessä. Posi-Palkkia on kuutta eri kokoa ja oikean koon valintaan vaikuttavat muun muassa jännevälin pituus eli välipohjan kantavuus sekä LVI-putkien määrä ja koko. Me autamme sinua tarvittaessa myös palkkikoon valinnassa.

 

Posi-Palkki MiTek
Posi-Palkit on pakattu säänkestäviin pakkauksiin. Säilytä ne pakkauksissa asennukseen asti.

 

Valmistaudu Posi-Palkin asennukseen ohjeiden avulla

Posi-Palkki tunnetaan siitä, että se kevyt ja helppo asentaa. Tärkeintä on kuitenkin seurata sen asennusohjeita. Joihinkin asennusvaiheisiin on hyvä varautua jo ennen Posi-Palkkien saapumista työmaalle.

– Kiinnitykset: Saat Posi-Palkki-suunnitelmasi mukana palkin kiinnityssuunnitelman. Jos suunnitelmaasi kuuluu palkkikenkäkiinnityksiä, selvitä Posi-Palkki-valmistajaltasi, tulevatko ne myös sisältymään Posi-Palkki tilaukseesi. Jos kiinnikkeet eivät kuulu tilaukseesi, hanki kiinnikkeet hyvissä ajoin. Jos palkkikenkiä on haastava löytää, suosittelemme ottamaan yhteyttä MiTekin Karstulan kiinnikevarastoon.

– LVL- ja kaisapalkit: Kuten kiinnikkeisiin, myös Posi-Palkin tukipalkkeihin kannattaa varautua hyvissä ajoin. LVL-palkkeja käytetään usein porrasaukon reunalla tukemaan välipohjaa, kun kaisapalkit puolestaan toimivat välipohjan jäykistäjinä. Tarkista jo suunnitelmavaiheessa, toimittaako Posi-Palkki-toimittajasi LVL- ja kaisapalkit Posi-Palkkien mukana. Kaisapalkki on tärkeää asentaa ennen Posi-Palkkien kiinnitystä, koska pitkä lankku on helpompi saada välipohjan sisään silloin, kun palkisto on vielä kiinnittämättä.

– Posi-Palkin säilytys: Posi-Palkit toimitetaan säänkestävissä pakkauksissa, joissa ne kannattaa säilyttää asennukseen asti. Suosittelemme asentamaan palkin mahdollisimman nopeasti sen tehtaalta saapumisen jälkeen.

– Asennusohje: Posi-Palkin mukana tulee aina kattava asennusohje, joka perustuu optimoituihin rakenneratkaisuihin. Palkin asennus onnistuu usein ihmisvoimin ja tavalliset työkalut riittävät sen kiinnittämiseen. Huomioi erityisesti, kuinka päin palkki tulee asentaa ja miten se kiinnitetään. Suosittelemme asentamaan pitkät putkilinjat Posi-Palkkien sisään heti asennusvaiheessa. Kuten kaisapalkkikin, putkien asennus välipohjan sisään on paras suorittaa asennuksen edetessä.

– Muutostarpeet: Mikäli muutostarpeita ilmenee tai sinulla on kysyttävää asennuksesta, ole rohkeasti yhteydessä meihin. Me MiTekilla olemme aina apunasi Posi-Palkin asennukseen liittyvissä pulmatilanteissa.

 

Lue tästä, miksi Posi-Palkki kannattaa hankkia omaan kotiin. Pyydä tarjousta Posi-Palkista urakoitsijaltasi, niin me suunnittelemme sen sinulle!

LET’S BUILD THINGS BETTER.

Tilaa MiTek-uutiskirje

Lähetämme sinulle tietoa MiTekistä, rakennuskiinnikkeistä ja Posi-Palkista. Saat uusimmat uutiset sähköpostiisi maltillisin väliajoin.