Posi-Palkki on palvellut suomalaisia jo kymmenen vuoden ajan ja kotitaloissa se kasvattaa suosiotaan vuosi toisensa perään. Mutta mikä on suosion salaisuus ja miten Posi-Palkin saa omaan kotiin? MiTekin teknologiapäällikkö Mika Roininen kertoo.

 

Tammikuussa 2021 tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun ensimmäinen Posi-Palkki rakennettiin Suomessa. Vuoden 2020 lopussa palkkeja löytyy jo yli 1 800 erilaisesta rakennuksesta, joista 350 on tehty yksin kuluneen vuoden aikana. Välipohjarakentamista mullistaneen Posi-Palkin suosio ei Roinista yllätä:

–Posi-Palkki on mainio tuote. Sellainen, jonka toimivuuden ja mahdollisuudet näkee heti sitä katsoessa. Ei siis ole ollenkaan ihmeellistä, että Posin käyttömäärät ovat kasvussa.

Asuintalojen rakentamiseen Posi-Palkki on luonut uuden normaalin ja kiinnostus sitä kohtaan nousee vauhdilla. Palkki soveltuu erityisesti puurakentamiseen ja on ideaaliratkaisu kaksikerroksisiin omakotitaloihin.

– Posi-Palkin voi asentaa lähes jokaiseen puurunkoiseen taloon. Vuosikymmenen aikana olemme kehittäneet ratkaisut kaikkiin yleisimpiin erikoistilanteisiin, Roininen kertoo.

Lue myös: Välipohja hyötykäyttöön Posi-Palkilla

 

SÄÄSTÖJÄ JO RAKENNUSVAIHEESSA

Posi-Palkin taloudellisia vaikutuksia ei talon rakentajan tarvitse kauaa odottaa. Kun LVIS-asennusreitit ovat suorempia, kodin putkien ja sähköjohtojen määrä pienenee, mikä tuo säästöjä talonomistajalle niin materiaalimenekissä kuin asennusajoissa. Posin ansiosta ei myöskään tarvitse rakentaa koteloita esimerkiksi viemäriputkille:

– Kylpyhuone, wc ja suihku voidaan asemoida minne tahansa eikä välttämättä vain putkinousujen viereen, Roininen havainnollistaa.

Posi-Palkki on siis sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin jo talon rakennusvaiheessa. Roinisen mukaan hintaa kannattaakin lähestyä kokonaisuuden kautta:

Posi-Palkin merkitys on viime vuosina korostunut, koska kotien teknisten asennusten määrät ovat lisääntyneet. On hyvä katsoa kokonaisuutta.

 

MITEN SAAN POSI-PALKIN KOTIINI?

Moni suomalainen talotoimittaja toimittaa Posi-Palkkeja ja useimmille talotehtaille se on tuttu ratkaisu. Posi-Palkkia kannattaa aina tiedustella:

– Taloa hankkiessa Posi-Palkki kannattaa sisällyttää jo tarjouspyyntöön ja sitä kannattaa kysyä aina toimittajalta. Toimitamme jatkuvasti palkkeja kohteisiin, joissa talon toimittajat eivät normaalisti niitä toimita, Roininen sanoo.

Posi-Palkit suunnitellaan aina yksilöllisesti kohteen mukaan ja ne toimitetaan työmaalle suunnitelmien kera asennusvalmiina. Kevyet palkit voidaan usein asentaa käsin ja mittatarkkojen palkkien asennus käy nopeasti. Posi-Palkki alkaa maksamaan heti itseään takaisin.

 

Olisiko Posi-Palkki hyödyllinen sinun kotiisi? MiTekin asiantuntijat vastaavat kaikkiin Posi-Palkkia koskeviin kysymyksiisi, yhteystiedot löydät täältä.

LET’S BUILD THINGS BETTER.

Tilaa MiTek-uutiskirje

Lähetämme sinulle tietoa MiTekistä, rakennuskiinnikkeistä ja Posi-Palkista. Saat uusimmat uutiset sähköpostiisi maltillisin väliajoin.