MiTek suunnittelee Honkataloille vuosittain kymmeniä Posi-Palkki-kohteita. Posi-Palkkia löytyy Honkatalojen kotimaan kohteista Euroopan vientikohteisiin. Posi-Palkki valloittaa maailmaa Honkatalojen kanssa, mutta millaista lisäarvoa se Honkataloille tuottaa?

 

Vuonna 2013 ensimmäinen Posi-Palkki asennettiin Honkatalojen kohteeseen. Sittemmin Posi-Palkkien määrä on kasvanut lineaarisesti ja kohteita löytyy jo eri puolilta maailmaa.

Posi-Palkkien määrä Honkatalojen kohteissa on vuosi vuodelta liki tuplaantunut:

– Vuonna 2021 meidän 200 talosta 40:ssä on Posi-Palkki. Palkki sopii erinomaisesti kerrostalo-, hotelli- ja chalet-kohteisiin. Sellainen löytyy muun muassa New York Timesin 10 maailman parhaan perhehotelleihin kuuluvan kohteemme, El Lodgen, välipohjasta, kertoo Honkatalojen projekti-insinööri Harri Isomäki.

Honkatalot ja MiTek ovat tehneet yhteistyötä yli vuosikymmenen. Pilari- ja palkkikengistä Posi-Palkkeihin laajentunut yhteistyö alkoi, kun Honkatalot totesi välipohjaratkaisujen ja kiinnikkeiden ulkoistetun tuotannon kustannustehokkaimmaksi ratkaisuksi:

– Honkatalot on joskus tuonut vastaavanlaisia materiaaleja kuin MiTek, mutta CE-kelpoisuuden hankkiminen pienille tuote-erille yhtä tuoteyksikköä kohden ei ole kannattavaa.

 

Posi-Palkki, Honkatalot Oy, El Lodge
Kuva: Honkatalot Oy

 

Posi-Palkki tuo Honkatalojen välipohjien käyttömukavuutta

Posi-Palkin keveys, pitkät jännevälit ja ohuet rakenteet ovat Posi-Palkin voittavia kortteja Honkatalojen silmissä:

– Posi-Palkilla saa ohuita välipohjia ja se auttaa viemään talotekniikkaa kahteen suuntaan suhteellisen helposti. Myös Posi-Palkin asennustyö on helpompaa, kun peruskokoisia palkkeja voidaan asentaa käsin. Ratkaisuna se on kalliimpi kuin oma palkki, mutta talotekniikan ratkaisut ja palkin rakennevahvuudet tuovat hyödyn.

Kymmenen vuoden aikana yhteistyön tekemisen mallit ovat vakiintuneet ja tuttuna soljuva arki helpottaa Honkatalojen omia prosesseja:

– Loppuvuoden tilauskirjamme on oman tuotantomme osalta täynnä. Vaikka menneinä vuosina olisi ollut jonkin verran ylimääräistä kapasiteettia, nyt ei. MiTek ja Posi-palkki tekevät suoriutumisestamme entistä nopeampaa. Yhdenkään kohteemme valmistuminen ei ole viivästynyt Posi-Palkin takia, Isomäki kiittää.

– Suunnittelijamme voivat olla suoraan yhteydessä MiTekin kanssa tarpeen vaatiessa.

Honkatalot arvostaa Posi-Palkin prosessien helppoutta. Yksityiskohdilla on suuri merkitys arkeen:

– MiTekin kaikki laskelmat tulevat englanniksi. Se myös on MiTekin selvä etu, sillä meidän ei tarvitse kääntää aineistoa välittäessämme sitä vaikka ulkomaakohteisiimme. Kaikki on valmiiksi välityskelpoista.

Kiinnostuitko Posi-Palkista? Lue lisää täältä tai jätä tarjouspyyntö!

LET’S BUILD THINGS BETTER.

Posi-Palkki, Honkatalot Oy. El Lodge
Kuva: Honkatalot Oy