Onko Posi-Palkki® sinulle tuttu? Kyseessä on sahatavarapalkeilla eli ns. kaisapalkeilla jäykistettynä aidosti ristiin kantava välipohjarakenne erityisesti puurakentamiseen. Posi-Palkkia on käytetty maailmalla jo yli 40 vuoden ajan ja Suomessakin yli 1400 kohteessa vuodesta 2011 lähtien. Miksi valita Posi-Palkki? Millaiseen rakentamiseen se sopii?

PAREMPAA ASUMISMUKAVUUTTA JA VAPAAMMAT KÄDET SUUNNITTELUUN

Rakentamisessa rungon eri osilla on omat tehtävänsä. Välipohjalla tarkoitetaan kahden kerroksen välistä lattiarakennetta, joka on yleensä puuta tai betonia. Posi-Palkki muodostuu puisista paarteista sekä teräksisistä MiTek Posi-Joist™ -ristikkosauvoista. Ne suunnitellaan aina kohteen mittojen ja vaatimusten mukaan, ja toimitetaan asennusvalmiina ja suunnitelmineen työmaalle.

“Posi-Palkki sopii useimpiin välipohjan rakenneratkaisuihin mm. omakoti-, rivi- ja puukerrostalokohteissa sekä kesämökeillä. Yksi Posi-Palkin suurimmista eduista on se, että putkia saadaan kuljetettua välipohjan sisällä ja se antaa vapaammat kädet suunnitteluun”, kommentoi MiTekillä rakennesuunnittelijana toimiva Ville Lindén.

Käytännössä siis esimerkiksi wc-tilat voidaan Posi-Palkin ansiosta sijoittaa minne tahansa yläkerrassa, koska taloteknisiä putkia voidaan kuljettaa vapaasti välipohjan sisällä. Lisäksi putkivetoihin liittyvät alaslaskut ja koteloinnit vähenevät tai voidaan välttää kokonaan. MiTekillä Posi-Palkit on aina värähtelymitoitettu kohteen mukaan, joka parantaa asumismukavuutta vähentämällä askeleiden aiheuttamaa värähtelyä. Lisäksi Posi-Palkkien käyttö säästää paitsi aikaa ja työmäärää, myös vähentää kustannuksia. Se on helppo ja nopea asentaa!

MITEK ON RAKENNERATKAISUJEN KOKONAISVALTAINEN ASIANTUNTIJA

“Rakennesuunnittelijalle Posi-Palkki on helppo ratkaisu, koska meiltä MiTekiltä saa sen kokonaisvaltaisen suunnittelun ja asiantuntemuksen rakentamisen tueksi”, Lindén jatkaa.

Posi-Palkit valmistetaan mitallistetusta rakennesahatavarasta ja Posi-Joist® metalliprofiileista. Niiden suunnittelu on erityissuunnittelua, joka tapahtuu yhteistyössä kohteen päärakennesuunnittelijan kanssa. Asiakkainamme on niin ristikkovalmistajia, talotehtaita, rakennusyrityksiä kuin yksityisiä kuluttajia, kuten omakotitalojen rakentajia.

Mitek Finland Oy on rakenneratkaisujen ja kattorakentamisen kokonaisvaltainen asiantuntija, jonka päätuotteita ovat naulalevyt ja Posi-raudat kattoristikkovalmistajille, rakennuskiinnikkeet niin talovalmistajille kuin kuluttajillekin sekä kattoristikoiden suunnitteluohjelmistot ja -palvelut.

Miten Posi-Palkki voisi palvella sinun tarpeitasi? Lue lisää tai ota meihin yhteyttä!