Onko Posi-Palkki® sinulle tuttu? Kyseessä on sahatavarapalkeilla eli ns. kaisapalkeilla jäykistettynä aidosti ristiin kantava välipohjarakenne erityisesti puurakentamiseen. Posi-Palkkia on käytetty maailmalla jo yli 40 vuoden ajan ja Suomessakin yli 1400 kohteessa vuodesta 2011 lähtien. Miksi valita Posi-Palkki? Millaiseen rakentamiseen se sopii?

 

PAREMPAA ASUMISMUKAVUUTTA JA VAPAAMMAT KÄDET SUUNNITTELUUN

Rakentamisessa rungon eri osilla on omat tehtävänsä. Välipohjalla tarkoitetaan kahden kerroksen välistä lattiarakennetta, joka on yleensä puuta tai betonia. Posi-Palkki muodostuu puisista paarteista sekä teräksisistä MiTek Posi-Joist™ -ristikkosauvoista. Ne suunnitellaan aina kohteen mittojen ja vaatimusten mukaan, ja toimitetaan asennusvalmiina ja suunnitelmineen työmaalle.

“Posi-Palkki sopii useimpiin välipohjan rakenneratkaisuihin mm. omakoti-, rivi- ja puukerrostalokohteissa sekä kesämökeillä. Yksi Posi-Palkin suurimmista eduista on se, että putkia saadaan kuljetettua välipohjan sisällä ja se antaa vapaammat kädet suunnitteluun”, kommentoi MiTekillä rakennesuunnittelijana toimiva Ville Lindén.

 

 

Käytännössä siis esimerkiksi wc-tilat voidaan Posi-Palkin ansiosta sijoittaa minne tahansa yläkerrassa, koska taloteknisiä putkia voidaan kuljettaa vapaasti välipohjan sisällä. Lisäksi putkivetoihin liittyvät alaslaskut ja koteloinnit vähenevät tai voidaan välttää kokonaan. MiTekillä Posi-Palkit on aina värähtelymitoitettu kohteen mukaan, joka parantaa asumismukavuutta vähentämällä askeleiden aiheuttamaa värähtelyä. Lisäksi Posi-Palkkien käyttö säästää paitsi aikaa ja työmäärää, myös vähentää kustannuksia. Se on helppo ja nopea asentaa!

 

MITEK ON RAKENNERATKAISUJEN KOKONAISVALTAINEN ASIANTUNTIJA

“Rakennesuunnittelijalle Posi-Palkki on helppo ratkaisu, koska meiltä MiTekiltä saa sen kokonaisvaltaisen suunnittelun ja asiantuntemuksen rakentamisen tueksi”, Lindén jatkaa.

Posi-Palkit valmistetaan mitallistetusta rakennesahatavarasta ja Posi-Joist® metalliprofiileista. Niiden suunnittelu on erityissuunnittelua, joka tapahtuu yhteistyössä kohteen päärakennesuunnittelijan kanssa. Asiakkainamme on niin ristikkovalmistajia, talotehtaita, rakennusyrityksiä kuin yksityisiä kuluttajia, kuten omakotitalojen rakentajia.

 

 

Miten Posi-Palkki voisi palvella sinun tarpeitasi? Lue lisää tai ota meihin yhteyttä!

LET’S BUILD THINGS BETTER.

Tilaa MiTek-uutiskirje

Lähetämme sinulle tietoa MiTekistä, rakennuskiinnikkeistä ja Posi-Palkista. Saat uusimmat uutiset sähköpostiisi maltillisin väliajoin.