Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Talopaketit valmistetaan Suomessa yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa ja tähän mennessä yhtiö on toimittanut 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Mitä MiTekin yhteistyöhön Honkarakenteen kanssa kuuluu? Kuinka asiakas kommentoi yhteistyötä kanssamme?

INNOVATIIVISTA YHTEISTYÖTÄ JO VUODESTA 2003

Honkarakenteen ja MiTekin yhteistyö alkoi jo lähes parikymmentä vuotta sitten.

– Yhteinen sävel löytyi oikeastaan välittömästi ensimmäisten keskusteluiden myötä. Käytyäni ensimmäisen kerran Karstulassa Honkarakenteella ehti kulua vain noin kuukauden päivät, kun alustavat vedokset ja suunnitelmat toimintamallista olivat valmiina. Melko nopeasti meillä MiTekillä tehtiinkin päätös siitä, että laajennamme Karstulaan ja Karstulan kunta olikin rakennuttamassa meille nopealla aikataululla tilat. Vielä tänäkin päivänä koko rakennuskiinniketuotantomme ja varastomme sijaitsee Karstulassa, MiTekin myyntijohtaja Sakari Kronqvist kertoo.

Siinä missä alkuvaiheessa Karstulan toimipisteessä työskenteli kolme työntekijää, tänä päivänä tiimissä on mukana noin 15 alan ammattilaista.

Käytännössä MiTek toimittaa Honkarakenteelle kaikki hirsirakentamiseen vaadittavat kiinnikkeet, johon sisältyy suuri valikoima hirsirakentamisessa vaadittavia kiinnitystarvikkeita aina kohteen perustamisvaiheesta siihen, kun talo on valmis. Rakennuskiinnikkeet ovatkin MiTekin erikoisalaa, ja hirsirakentaminen asettaa niihin omat vaatimuksensa.

MiTekin hirsikiinnikkeet on kehitetty yhteistyössä johtavien hirsirakentajien kanssa tarkoituksenmukaisiksi nimenomaan hirsi- ja puurakentamiseen. Osa kiinnikkeistä mahdollistaa mm. hirsirakenteen luonnollisen painumisen. Hirsirakentamisessa tarvitaan usein myös esimerkiksi hitsattavia erikoisosia mm. palkkeja ja konsoleita eri teräsmateriaaleista. Ne ovat osa toimintaamme ja voimme toimittaa myös ne CE-merkittyinä.

EI PELKKÄ TAVARANTOIMITTAJA, VAAN KOKONAISVALTAINEN KUMPPANI

Pitkään jatkunut yhteistyö on ollut molemmin puolin avointa, saumatonta ja helppoa.

– Meillä ei ole koskaan tapana sanoa, että kiireellinen tilaus tai joku asia ei onnistu tai emme pysty siihen – jos joku asia on järjestettävissä maan ja taivaan välillä, se kyllä yhdessä toteutetaan. Meillä MiTekillä löytyy aidosti osaamista kiinnikkeiden valmistamisesta ja kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta ja siksi pystymme myös kertomaan asiakkaalle kestääkö tuote valitussa käyttökohteessa vai ei. Vuosien varrella on ollut haasteita ja vaikeitakin aikoja, ja silloin yhteistyö on monesti mitattu. Honkarakenteen kanssa on voitu aina avoimesti keskustella siitä, miten yhdessä voitaisiin tehdä asioita kustannustehokkaammin.

– Luotu toimintamalli mahdollistaa Honkarakenteen tilauskannan näkemisen omassa tuotannonohjauksessamme, jolloin ennakointi on sujuvaa ja voidaan varmistaa, että kaikki sujuu sovitusti. Avoimuus, kokonaisvaltainen palvelu ja asiakkaan liiketoiminnan ja tarpeiden ymmärtäminen sekä ennen kaikkea molemminpuolinen kiinnostus tehdä yhdessä paremmin asioita ovat kantaneet hedelmää. Hyvä ja nopea palvelu sekä oikea asenne tekemiseen ovat meille erityisen tärkeitä asioita, Sakari jatkaa.

Lisäksi hän kertoo, että pitkän yhteistyön tuloksena on onnistuttu luomaan parempia ratkaisuja myös koko hirsirakennusteollisuudelle.  

 

honkarakenne mitek

 

Honkarakenteen ostopäällikkö Jukka Valtonen kommentoi yhteistyötä MiTekin kanssa seuraavasti:

– Meillä on MiTekin kanssa pitkä yhteinen taival takana ja koen, että MiTek on meille ennen kaikkea kokonaisvaltainen luottokumppani, ei pelkästään tavarantoimittaja. Kaikissa kohteissamme aina omakotitaloista julkisiin rakennuksiin on MiTekin tuotteita, jotka soveltuvat erityisesti hirsirakentamiseen. Yhteistyö on tehty meille erittäin helpoksi ja vaivattomaksi, kun ei tarvitse itse huolehtia varastoinnista tai hankinnoista, vaan kaikki toimitetaan meille asiakaslähtöisesti suoraan – se vaatii oman ammattitaitonsa.

– Olemme aina saaneet vastaukset kysymyksiin ja eri tarpeisiin, toimitusajat ovat pitäneet ja yhteistyö kiteytyy molemminpuoliseen luottamukseen. MiTekillä ymmärretään mikä on heidän roolinsa tässä meidän tuotantoketjussa ja vaikka joskus tulisi jotakin haasteita, niin ensin hoidetaan asia varmasti kuntoon ja vasta sitten lähdetään pohtimaan mitä olisi voitu tehdä toisin. MiTekillä ymmärretään miten asiakasta palvellaan hyvin ja voin ehdottomasti suositella kumppanuutta heidän kanssaan!

 

Haluatko kuulla lisää? Lue lisää ja ota yhteyttä!
LET’S BUILD THINGS BETTER.

Tilaa MiTek-uutiskirje

Lähetämme sinulle tietoa MiTekistä, rakennuskiinnikkeistä ja Posi-Palkista. Saat uusimmat uutiset sähköpostiisi maltillisin väliajoin.