Me MiTekillä autamme ristikkovalmistaja-asiakkaitamme tuottamalla heidän tarpeisiinsa soveltuvia ja laadukkaita katto- ja ristikkosuunnitelmia. Miksi MiTekin Pamir -ohjelmisto on ylivoimainen kattoristikoiden suunnitteluun? Millaisia hyötyjä se suunnittelijalle tarjoaa?

Pamir on MiTekin kehittämä kattoristikoiden suunnitteluohjelmisto, jota käyttävät vain lisensioidut valmistajat. Kokosimme neljä syytä, miksi PAMIR on kattoristikoiden suunnitteluun ylivoimainen:

 

1. MONIPUOLISUUS

Aiemmin kattoristikoiden suunnittelussa käytettiin kahta eri ohjelmistoa, jonka vuoksi suunnittelu vaati enemmän aikaa ja työtä. Nyt kaikki työkalut löytyvät yhdestä ohjelmistosta eli Pamirista, joka nopeuttaa ja helpottaa suunnittelijoiden työtä huomattavasti. Pamirin avulla ristikoiden suunnittelu on ketterää, kokonaisuuksien hallinta helpompaa ja lisäksi Pamir mahdollistaa sekä yksittäisten kattoristikoiden että koko katon suunnittelun yhdellä ohjelmistolla.

 

2. JOUSTAVUUS

TrussConiin verrattuna Pamir on vapaampi ja ketterämpi ohjelmisto. Se näkyy esimerkiksi siinä, että diagonaaleja voi tulla samaan solmuun enemmän ja solmuja voi myös muotoilla vapaammin. Korjaussuunnitelmien teko on lähempänä todellisuutta, koska uusia rakenteita voidaan lisätä vapaasti esimerkiksi vauriokohdan molemmin puolin eri tasoille. Ristikoiden suunnittelu on mutkatonta ja niin ristikoiden sauvoitusta kuin koko ristikkoakin voi muokata vapaasti.

Kattoristikoiden lisäksi Pamirin avulla voidaan suunnitella Posi-Palkkeja. Aiempaan ohjelmistoon verrattuna se tarjoaa suunnittelijalle uusia parempia työkaluja välipohjakasettien suunnitteluun, jolloin palkistosta voidaan tehdä tuotantoon valmistuskuvat kaseteille.

 

3. VÄHEMMÄN VIRHEITÄ JA MANUAALISTA TYÖTÄ

Pamirin käyttöliittymä on selkeä ja ammattimainen, jonka vuoksi myös sen käyttäminen on suunnittelijoille mutkatonta. Se mahdollistaa monipuolisen suunnittelun, kun esimerkiksi ristikoiden muodoille, sauvoituksille ja liitoksille ei ole rajoituksia. Ohjelma mahdollistaa sekä 2D- että 3D-suunnittelun ja suunnittelussa voidaan lisäksi hyödyntää IFC-malleja.

3D-suunnittelussa on mm. törmäystarkasteluominaisuus, joka vähentää virheitä rakenteiden yhteensovittamisessa sekä automaattinen kuormansiirto-ominaisuus, joka puolestaan vähentää manuaalista mitoitustyötä. Kaiken kaikkiaan Pamir sujuvoittaa kattoristikoiden suunnittelua merkittävästi ja vähentää virheitä sekä manuaalisen työn määrää.

 

4. SUJUVA YHTEISTYÖ SUUNNITTELUN JA VALMISTUKSEN VÄLILLÄ

Pamiriin voidaan luoda tehdaskohtaisia asetuksia ja tulosteita, joka puolestaan helpottaa suunnittelutyötä eri ristikkovalmistajien välillä. Ohjelma on käytössä maailmanlaajuisesti lisensioiduilla käyttäjillä, jolloin myös eri maiden suunnittelunormit ja paikalliset määräykset ovat käytettävissä suunnittelun tukena. Lisäksi Pamirin avulla voidaan tuoda arkkitehtien tekemät piirrokset suoraan ohjelmistoon, joka vähentää virheitä ja säästää huomattavasti aikaa.

 

 

Haluatko kuulla lisää? Lue lisää ja ota yhteyttä!

LET’S BUILD THINGS BETTER.

 

Tilaa MiTek-uutiskirje

Lähetämme sinulle tietoa MiTekistä, rakennuskiinnikkeistä ja Posi-Palkista. Saat uusimmat uutiset sähköpostiisi maltillisin väliajoin.